Stadiul lucrărilor la tronsonul de cale ferată Lugoj -Timișoara Est
Observator de Timiș Observator de Timiș
340 subscribers
1,962 views
45

 Published On Premiered Oct 20, 2024

Stadiul lucrărilor la tronsonul de cale ferată Lugoj -Timișoara Est

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor și primarul municipiului Lugoj, Călin Dobra, au fost sâmbătă în vizită la tronsonul de cale ferată Lugoj-Timișoara Est.

Potrivit lui Sorin Grindeanu, acum se lucrează pe 52 din cei 54 kilometri, la terasamente și structurile podurilor de pe traseu. „Am ținut să vin astăzi la o lucrare pe care o urmăresc îndeaproape, finanțată prin PNRR, Caransebeș-Arad, acest lot de la Lugoj la Timișoara Est, fiind în acest moment cel mai avansat. Lucrează pe 52 de kilometri din 54 și asta se vede inclusiv în proximitatea Timișoarei. Este o investiție care, pe lângă faptul că se va moderniza tot ce înseamnă liniile de cale ferată pe dublu sens, va moderniza și gările de pe traseu, ceea ce este un lucru important pentru cetățeni. Aici, deja pe liniile 4, 5 se lucrează și se vede începutul acestei investiții. Sunt undeva până în 20% avans, iar vremea le permite să lucreze în continuare cu viteză, astfel încât finalul anului 2026 să ne prindă cu investiția făcută. Cred ca este important pentru Lugoj să lege și feroviar orașul de restul Europei”, a explicat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Ministrul Transporturilor a mai afirmat că aceste lucrări de modernizare la calea ferată, pe partea de vest, dar și pe partea de sud, vor transforma Lugojul într-un nod, cel puțin la fel de important ca și Timișoara, pe partea de infrastructură.

Contractul, în valoare de 1,92 miliarde de lei, este parte a investițiilor pentru modernizarea liniei de cale ferată Caransebeș-Timișoara-Arad.

Proiectul include modernizarea liniei de cale ferată dintre Lugoj și Timișoara Est, precum și a stațiilor, haltelor și a punctelor de oprire. Proiectul prevede și construirea de pasarele, ridicarea nivelului peroanelor, montarea de panouri fonoabsorbante pentru reducerea zgomotului, modernizarea echipamentului de telecomunicații și a podurilor, podețelor și a trecerilor la nivel, precum și asigurarea unor facilități pentru persoanele cu dizabilități.

După finalizarea lucrărilor, trenurile de călători vor putea circula cu 160 km/h, iar cele de marfă cu 120 km/h

show more

Share/Embed