یاقوتستان : سردترین منطقه مسکونی در جهان
Deep Podcast Deep Podcast
275K subscribers
48,792 views
1.4K

 Published On Oct 9, 2024

حمایت اختیاری از دیپ پادکست:
  / deeppodcastiran  

Instagram:   / deep.podcast  
Telegram Channel: Https://www.telegram.me/deeppodcast
ـــــــــــــــ
00:00 مقدمه
01:40 جغرافیای یاقوتستان
03:40 تاریخچه یاقوتستان
08:35 الماس
ــــــــــــــــ
وقتی از سردترین نقطه کره زمین صحبت میکنیم ناخواسته قطب شمال و جنوب به ذهنمون میرسه. بعضی از آدما که خیلی ماجرا جو هستن دوست دارن خودشون به سردترین نقطه کره زمین سفر کنن و این تجربه عجیب رو در کارنامه شون داشته باشن.
اما این که سردترین منطقه مسکونی در جهان کجاست و انسانها چگونه در این نقطه زندگی میکنن، موضوعیه که قصد داریم در این ویدیو راجبش صحبت کنیم
جمهوریه یاقوتستان یا یاکوتستان یکی از جمهوری های روسیه است که در ناحیه فدرال خاور دور قرار گرفته و مرکز اون شهریه به اسمِ (یاکوتسک) Yakutsk
در واقع کشور روسیه از هشت ناحیه فدرالی تشکیل شده که این تقسیم بندی از سال 2000 به دستور ولادمیر پوتین داره اجرا میشه.
اداره هر ناحیه‌ی فدرال بر عهده یک نماینده از طرف رئیس جمهور روسیه است . نقش این نماینده برقراری ارتباط بین مقاماتِ واحدهای فدرال و مقامات حکومت فدرال در مسکوعه. مسئولیت اصلی این مقامات هم نظارت بر اجرای قوانین فدرال در هر یک از واحد های فدراسیون روسیه است.
هشت ناحیه‌ی فدرالی‌ای که اسم بردیم عبارتند از:
1) ناحیه فدرال مرکزی
2) ناحیه فدرال جنوبی
3) ناحیه فدرال شمال غربی
4) ناحیه فدرال خاور دور
5) ناحیه فدرال سیبری
6) ناحیه فدرال اورال
7) ناحیه فدرالی وُلگا
8) ناحیه فدرالی قفقاز شمالی
جمهوری یاقوت که به اون ساخا هم گفته میشه نیمی از ناحیه فدرالِ خاور دور رو تشکیل میده و با مساحتِ 523/083/3 کیلومتر مربع، بزرگترین مورد در تقسیمات کشوری بین همه کشورهای جهان از نظرِ مساحته.
یاقوتستان در شمالِ شرقی سیبری قرار داره و بزرگترین منطقه در فدراسیونِ روسیه است.
داخلِ این جمهوری پهناور دو دریاچه بزرگ به نام های بوستاخ و لابینکییر قرار دارند.
اما با وجود وسعتی که داره کمترین میزان جمعیت در این منطقه زندگی میکنند. ساکنان این منطقه ترک تبار هستن و معروفن به قومِ یاقوت یا ترکهای روسیه
معمولا خیلی سوال پیش میاد که با وجودِ سرمای شدیدی که در این منطقه هست، انسان از چه زمانی به این منطقه پا گذاشته. مورخین اعتقاد دارن انسانها از زمان های بسیار دور در این منطقه زندگی میکردن. باستانشناس ها میگن انسان از زمانِ پارینه سنگی در این منطقه سکونت داشت. چون آثار باستانی‌ای که در این ناحیه کشف کردن مربوط به سه میلیون تا سه هزار سالِ پیشه.
ساکنان بومیِ این منطقه مردمانی از قبیله تونگوزی بودن ولی جمعیتشون خیلی کم بود و زمانیکه ترکهای ساخا وارد این منطقه شدن ، جمعیت بومی با ساخا ها ادغام شدن.
در واقع ترکها از دوران باستان در اینجا نبودن و بین سالهای نهم میلادی تا شانزدهم میلادی به این منطقه کوچ میکنند. داستان کوچ کردنشونم داستان جالبیه در واقع این حرکت هم زمان میشه با حمله مغول ها. هنگامیکه مغول ها به سرزمین های شرقی حمله میکنن، بخشی از قبلیه های ترک تبار از اون ناحیه خارج میشن و به سمتِ منطقه یاقوتستان پناه میبرن و بعد ها معروف به قومِ یاقوت میشن.
زندگی مردم اون منطقه بسیار شبیه به انسان های اولیه بود معمولا از طریق شکار و دامداری روزگارشون رو سپری میکردن و اکثرا به پرورش گوزن مشغول بودن.
زبان رسمی منطقه زبانِ روسیه اما خودِ مردم یک زبانِ محلی دارن که معروف به زبانِ یاقوتیه. 60 % سکنه ترک تبار هستن، 37 % روس و 3% هم اوکراینی.
اما همونطور که گفتیم پایتخت یا مرکز ایالت یاقوتستان، شهریه به اسمِ یاکوتسک. این شهر یکی از بزرگترین شهرهای سیبریه و تنها 450 کیلومتر با قطب شمال فاصله داره. این شهر رسما رکوردِ کمترین دمای ثبت شده در جهان رو داره و سردترین شهرِ جهان به شمار میره.
در واقع شهرِ یاکوتسک در سالِ 1632 به عنوان یک قلعه جنگی تاسیس شد.
این شهر یک جهنم یخیه، دمای معمولی‌ش تو روزهای گرمِ سال منفیِ 35 درجه است و در روزهای سردِ زمستان، منفی 50 تا منفی 60 رو هم تجربه کرده.
از جمعیت یک میلیونیه ایالت یاقوتستان، 400 هزار نفرشون در این شهرِ یخ زده زندگی میکنند.
دو ماه از سال و در فصل تابستون، هوای این شهر گرم میشه و تا مثبتِ 20 درجه هم میرسه. گاهی اوقات هم پیش میاد که هیچ گرمایی در طول سال اتفاق نمیافته. اما دلیلِ سرد بودن شهر ، اینه که شهرِ یاکوتسک بین دو تا کوه قرار گرفته و شما اگر از کوه های اطراف برید بالا، هوا گرم تر میشه.
در ماههای سرد سال مردم این منطقه سعی میکنن زیاد از خونه بیرون نیان اگرم مجبور بشن بیرون از خونه کار کنن یا برای کارِ مهمی برن بیرون ، چندین لایه لباس گرم میپوشن که حرکت کردن معمولی رو براشون سخت میکنه.
اگرم مجبور بشن با وسیله نقلیه تردد کنن، موتور این وسیله ها رو برای تمامِ روز روشن نگه میدارن دلیلشم اینه که موتور یخ نزنه و به باتری آسیبی وارد نشه.
در واقع کسایی که ماشین دارن به مدت هفت ماه از وسیله شون استفاده نمیکنن، در این هفت ماه تا دلتون بخواد کلی اتوموبیل میبینید که به امونِ خدا کنار خیابون رها شده، صاحبانِ این ماشینها منتظرِ رسیدنِ بهارن تا بتونن از ماشیناشون استفاده کنند.
افرادی هم هستن که وضع مالی خوبی دارن، این افراد گاراژ های حرفه‌ای برای ماشیناشون ساختن که مجهز به سیستمِ گرمایشیه. اونا میتونن در روزهای سرد هم از ماشیناشون استفاده کنن ولی در بهترین حالت این ماشینا فقط 20 دقیقه میتونن کار کنن و بعد از 20 دقیقه کم کم موتورشون یخ میزنه.
این وضعیت در حالتی داره رخ میده که روسیه از لحاظ گاز و نفت یک کشور غنی به شمار میره و مردم این کشور چندان با مشکل سوخت روبرو نیستن. قیمت سوخت هم در روسیه به نسبت سایر کشورهای اروپایی پایین تره.
وضعیت هوا در سیبری جوریه که همیشه مه و سرما ، امکانِ دید رو فقط تا 50 متر فراهم میکنه. در شهرِ یاکوتسک، جدا از

show more

Share/Embed